·  TEL. 609 553 509 - 933 136 840 · EMAIL dir.elpetitsm@fep.cat
 · 

Etapes

EDUCACIÓ INFANTIL


L'educació infantil (EI) és l'etapa educativa preobligatòria que s'imparteix als infants de 0 a 6 anys. S'organitza en dos cicles de tres cursos:

Primer cicle o primera infància (de 0 a 3 anys)

Segon cicle o primer ensenyament (de 3 a 6 anys)

Quan parlem d'EI ens referim a l'etapa de 0 a 6 anys d'edat, una de les etapes més importants a la vida de les persones.

Els primers anys de vida són molt importants pel desenvolupament de l'intel.ligència i la personalitat. El cervell, el sistema nerviòs, les neurones i el cos, es desenvolupen amb gran rapidessa i amb molt d'èxit si les condicions ambientals són les adequades. Les qualitats que no tenen possibilitat de desenvolupar-se perquè l'ambient no ho afavoreix, desapareixen i amb elles les possibilitats de creixement en cada infant. Les bases de l'èsser humà es construeixen als primers anys, período en el que es creen els teixits bàsics de les persones a través del joc, la son, del menjar, dels primers hàbits socials, de l'afecte i la comunicació.

Relació, afecte, alegría, escolta de les seves necessitats i resposta de l'adult, aprenentatge,… són paraules que defineixen aquests anys, en els que sembla que res no succeeix però que dia a dia, momento a momento, construeixen una carcassa plena de capacitats i ganes de viure.

Els infants són éssers intel.ligents des del seu naixement. Ho són perquè reben tots els estímuls del món extern, els processen, els interioritzen i els apliquen a situacions quotidianes. Són persones actives, capaços de fer moltes coses i disposats a aprendre tot el que els envolta, amb l'ajuda inestimable de tots els adults que els estimen: els seus pares i mares, els seus germans, la seva familia i les professionals de l'EI.

L'objectiu fonamental de l'Educació Infantil és contribuir a que es desenvolupin nens i nenes autònoms, segurs de si mateixos, alegres, que sàpiguen investigar, tafanejar, formular preguntes i respondre, que convisquin harmònicament amb d'altres nens/es i amb d'altres adults que no siguin els seus pares i mares.